Ingrediënten

 • schepje zure room of Griekse yoghurt
 • doos taco’s
 • 425 g flageolets (bonen, blik)
 • 400 g zwarte bonen (blik)
 • 300 g salsasaus mild
 • 1 zak paprikamix (3 kleuren)
 • 300 g zoete aardappel
 • 1 tl gemalen komijn
 • 1 el paprikapoeder
 • 4 el arachideolie
 • 1 courgette
 • 1 aubergine

Bereiding

 1. Snijd de aubergine en courgette in blokjes van 1 x 1 cm (brunoise). Verhit de olie in een hapjespan en bak de aubergine met de paprikapoeder, komijn en eventueel zout 5 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.
 2. Schil ondertussen de zoete aardappelen en snijd in blokjes van 1 x 1 cm. Maak de paprika’s schoon en snijd ook in blokjes van 1 x 1 cm. Voeg de aardappel toe aan de aubergine en bak 5 min. mee. Voeg de paprika en courgette toe en bak nog 3 min. Voeg de salsasaus toe en warm nog 5 min. mee.
 3. Laat ondertussen de zwarte bonen en flageolets uitlekken in een zeef en spoel af met koud water. Voeg de bonen toe aan de groenten en warm 3 min. mee. Breng de groentechili op smaak met peper en eventueel zout.

Combinatietip: Lekker met tacoschelpen en Griekse yoghurt 0%